Zpět na blog

ROZHOVOR - ADRIANA ANNABELLE

28.3.2024

Pro nahlédnutí za oponu hororového světa Noční bojovky vám přinášíme krátký rozhovor s jednou z našich nejstálejších a služebně nejstarších hereček, Adrianou Annabelle Adamsovou. Už její jméno budí kontroverzní dojem a tak je to i s celou její povahou a osobností. Jedněmi milována, jinými nenáviděna.

Annabelle na Noční bojovce

Pod maskami hororových postav, které se na Noční bojovce vyskytují, se herci celkem pravidelně mění. Ale jsou některé, které mají své stále představitele. A pokud je postava, kterou u nás dokáže zosobnit výhradně jeden jediný člověk, pak je to právě panenka Annabelle. Její kostým obléká výhradě Adriana. Patří do našeho kolektivu už řadu let. Má své fanoušky, i odpůrce. Bývá slyšet po celém lese. A to i přesto, že se na trase zrovna nepohybují žádní účastníci. Svým projevem neúnavně přispívá k hororové atmosféře na každé akci, které se účastní. 

DALL·E 2024-03-29 07.11.24 - Create an image with a spooky atmosphere featuring a doll character that is designed to look haunting but is not Annabelle from the Annabelle movies. .webp

Pojď si se mnou hrát

Pokud na trase uslyšíte tuto větu, můžete si být jistí, že váš život je v ohrožení. Nenechte se ošálit jejím dětským chichotáním a nevinným úsměvem. Touží po vašich duších a udělá vše, aby vás k sobě přilákala. 
Adriana je mnohem více, než jen představitelkou panenky Annabelle. S touto postavou má vytvořené silné osobní poutu a samotnou panenku v životní velikosti dokonce vlastní a sdílí s ní domácnost. Abychom jejím fanouškům Adrianu trochu přiblížili, položili jsme jí několik otázek. Pojďme se podívat, co nám o sobě prozradila. 

DSC_0376.JPG

Jak ses dostala k roli Annabelle a co Tě na ní nejvíce přitahuje? Měla si vztah k Annabelle už před Noční bojovkou?

Kostým Annabelle jsem poprvé oblékla 26. června 2019 a bylo to pro Fear house, na přepremiéře filmu Annabelle 3. A ano! Vztah k Annabelle je dlouhodobý. Už od prvního okamžiku, kdy jsem ji v kině spatřila ve filmu V zajetí démonů. Od 18 let jsem sběratelkou panenek a věděla jsem, že Annabelle bude jednou třešničkou na dortu mé skvostné sbírky:)  

Jak dlouho už s Noční bojovkou spolupracuješ a vzpomínáš si na svou první akci?

Moje první akce byla v Českých Budějovicích a myslím, že byl to únor 2020. Takže jsou to krásné 4 roky, co hrdě a pyšně oblékám kostým své milované Annabelle. 

228506722_332192045271908_7483659827610588946_n.jpg

Jak se připravuješ na svou roli před každou Noční bojovkou? Existuje nějaký rituál, nebo technika, kterou používáš, aby ses naladila do role Annabelle?

Připravuji se různě. Někdy večer před akcí, někdy přímo v samotný den akce. A to tak, že si pouštím film Annabelle Creation, který mě hodně inspiruje. A samozřejmě si pohrávám a trénuji hlas:) Rituál také mám, ten probíhá už v lese v kostýmu s plnou parádou a adrenalinem. 

Jak je pro Tebe náročné být v lese ve tmě několik hodin a každých pár minut vystrašit skupinku účastníků?

Pokud jde všechno hladce a skupinky se neloudají :D tak to utíká velmi rychle a není to žádný problém. 

Jaké jsou podle tebe klíčové aspekty vytváření opravdu strašidelné atmosféry pro návštěvníky?

Podle mě je nejdůležitější, aby to člověka bavilo a dokázal se vžít do role dané hororové postavy a dělal to opravdu od srdce. Samozřejmě je důležité vědět co nejvíce o postavě, kterou každý herec ztvárňuje a ideálně perfektně znát filmy, ve kterých se postava objevuje. 

Účastníci Nočních bojovek přijdou o život velmi často právě při setkání s Annabelle. Máš nějakou zvláštní techniku, nebo lest, jak je o život připravuješ?

Mou technika je se co nejvíce ponořit do role. Hrát a být roztomilou, nevinnou holčičkou, která se v mžiku promění v ďábla. To mi jde :) 

223663073_330405738783872_1960994534041304485_n.jpg

Stává se Ti někdy, že i Ty sama se v lese bojíš?

Nikdy!!! Kdo se bojí, nesmí do lesa! A už tuplem ne na Noční bojovku. 

Noční bojovka se každý rok vrací na stejná místa. Máš nějaká oblíbená?

Je to paradox, ale České Budějovice, Tábor a Písek. A z minulého roku jsem si oblíbila ještě Karlovy Vary.

278565490_499866221837822_6700629674265671940_n.jpg

Máš nějaký zvláštní zážitek z trasy, který bys chtěla sdílet?

Já jich mám :) Např. minulý rok na Máchově jezeře jsem lidi vystrašila natolik, že mi nechali boty! Tak se lekli, až se z toho vyzuli a zdrhali pryč bez bot :))  

Měla si Ty sama někdy strach z účastníků bojovky?

Ne. 

Víme o Tobě, že mimo Noční bojovku se věnuješ čarodějnictví. Mají tyto dvě aktivity něco společného?

Ano i ne... to je tajemství

Co bys vzkázala lidem, kteří se bojí na Noční bojovku a třeba právě ze strachu z Annabelle?

Že jsem hodná, roztomilá panenka. Občas trochu řvu, ale nekoušu :)