Zpět na blog

VŘÍSKOT

28.6.2021

Jednou z nejznámějších tváří mezi hororovými hvězdami je bílá, protáhlá maska uvnitř černého hábitu s kápí. Ghostface se mu říká díky jeho zjevu a známe ho ze série filmů Vřískot.

KDO JE POD MASKOU?

Tak jako většina postav, o kterých se můžete dočíst na tomto webu, i Ghostface má něco speciálního, čím se od ostatních liší. Vraždění všemi různými a brutálními způsoby sice v této společnosti nijak nevynikne. Zajímavá je ale jeho identita. Pokud si pustíte postupně jednotlivé díly Vřískotu, tak zjistíte, že podoba postavy je sice stejná, ale pokaždé se pod maskou ukrývá někdo jiný. V případě Ghostface si tedy nebudeme vyprávět o tom komu se narodil a kdo mu zprznil dětství a jak se stal psychopatem a sériovým vrahem. Podobu Ghostface na sebe totiž berou již hotoví psychopati, kterým kostým dobře poslouží pro jejich zvrhlé, krvavé choutky. Je férové poznamenat, že každý z těchto lidí dělal kostýmu čest a nijak nepokazil jeho „dobrou“ pověst.  

TYPICKÉ CHOVÁNÍ

Nebudeme se zdržovat příběhy jednotlivých osob, které kdy kostým Ghostface měli na sobě. A povíme si o typickém chování postavy jako takové. Ghostface je hračička. Před zmasakrováním své oběti si s ní rád pohraje. Má rád, pokud je oběť k smrti vyděšená a většinou marně bojuje o svůj život až do poslední chvíle. Souboj je občas až komický, Ghostface totiž není nijak nadpřirozeně silný. Během souboje s obětí často zakopne, upadne, nebo se jinak „rozseká“. Oběť je však bezbranná a náš hrdina je ozbrojen nožem. A proto nakonec vítězí.

GHOSTFACE SE STARÁ O VŘÍSKOT NA NOČNÍ BOJOVCE

Tento temný strašák, který rychle pobíhá z místa na místo s nožem nad hlavou po vás pravděpodobně nebude na trase Noční bojovky vyžadovat nic jiného, než abyste před ním utekli a uchránili před jeho bodnou zbraní svůj život. Objevuje se bez varování a je neúnavný. Často vám nezbude nic jiného než někoho ze své skupinky obětovat, aby ostatní mohli projít. Nikdy nemá dost, dokud neuvidí stříkat krev.

Chcete s ním změřit své síly? Navštivte Noční bojovku.